2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezárták Băsescu zsarolás-ügyét

2016. október 06. 15:43, utolsó frissítés: 15:43

Lezárta a főügyészség azt az ügyet, amelyben Traian Băsescu és Gabriela Firea volt érintett, miután utóbbi feljelentést tett a volt államfő ellen fenyegetés és zsarolás miatt.

Az ügyészség azt követően rendelte el az ügy lezárását, hogy a jelenleg Bukarest főpolgármesteri tisztségét betöltő Firea szeptember elején bejelentette: visszavonja a Traian Băsescu ellen tett feljelentést. Akkor azzal indokolta döntését, hogy túl sok idő telt el az általa sérelmezett események óta, és azóta "mindenki levonhatta már magának a következtetéseket" ezzel kapcsolatban.

Ezt megelőzően, júliusban Augustin Lazăr főügyész úgy nyilatkozott, nem hagyták jóvá a nyomozással megbízott ügyész által javasolt vádemelést, mert több rendellenességet is találtak a vádiratban.

Gabriela Firea 2014. április 16-án tett bűnügyi feljelentést az akkor államelnöki tisztséget betöltő Traian Băsescu ellen egy televíziós interjúban elhangzott nyilatkozata miatt. Az államfő azt mondta a Realitatea Televízió egyik műsorában, hogy Gabriela Firea jobban tenné, ha férje ügyeire figyelne, mert az általa vezetett polgármesteri hivatalban gyanús dolgok történnek, és lehet, hogy egy este már nem találja otthon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS