2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Horváth Anna irodájában vizsgálódik a DNA

2016. október 10. 12:12, utolsó frissítés: 20:38

UPDATE: Információnk szerint a DNA ügyészei a kihallgatás után hazaengedték Horváth Anna alpolgármestert, de továbbra sem közölték vele, hogy mivel gyanúsítják és miért hallgatták ki.

UPDATE: A DNA ügyészei, miután több mint hét órán keresztül vizsgálódtak a kolozsvári polgármesteri hivatalban, hétfőn este kihallgatásra bekísérték Horváth Anna alpolgármestert a kolozsvári DNA székházba. Ugyanakkor több doboznyi dokumentumot is magukkal vitték - számolt be News.ro.

A Mediafax szerint a hivatalból való távozáskor az alpolgármester a sajtó képviselőinek úgy nyilatkozott, hogy nem közölték vele, hogy milyen minőségben hallgatják ki, és azt sem hozták a tudomására, hogy mivel vádolják. Csak annyit közöltek vele, hogy a DNA székházába kell mennie, hogy nyilatkozatot tegyen.

UPDATE: A polgármesteri hivatal szóvivője, Oana Buzatu az Agerpres érdeklődésére úgy nyilatkozott, nem kaptak semmiféle igénylést a DNA részéről.

"Nem kaptunk semmiféle hivatalos dokumentumot a DNA-tól. Általában ilyen esetekben kapunk egy átiratot, amelyben kérik, hogy bocsássunk rendelkezésükre különböző dokumentumokat, és ebből rájöhettünk, hogy milyen ügyben vizsgálódnak. De most nem érkezett ilyen kérés" - mondta Oana Buzatu.

UPDATE: Horváth Anna ezt írta Facebook-oldalára: "Ma reggel a Korrupcióellenes Ügyészség házkutatást végzett a polgármesteri hivatalban és többek között két tanácsosom magánlakásán is. A 2014-2016 közötti időszakban feltételezetten elkövetett rendellenességek után nyomoznak.

2012 óta vagyok Kolozsvár magyar alpolgármestere. Ez idő alatt törvényesen jártam el minden egyes ügyben, tisztességesen végeztem a munkám. Azt várom, hogy az ügyészség ugyanilyen tisztességgel tegye az övét. Jelenleg a teljes alpolgármesteri iroda a rendelkezésükre áll.

Amint újabb információim lesznek, haladéktalanul tájékoztatom a sajtót és a kolozsvári embereket."

UPDATE: A Ziua De Cluj azt írja, Horváth Anna néhány perce a polgármesteri hivatalban tartózkodó sajtósoknak elmondta, a DNA az önkormányzati választási kampány finanszírozásával kapcsolatban nyomoznak. Az is elmondta, hogy a lakásán is házkutatást végeztek, illetve elvittek több határidőnaplót és egy számítógépet.

"Esetleges összefüggéseket keresnek a kampányfinanszírozás és a polgármesteri hivatal keretében végzett adminisztratív tevékenységem között" - idézte az alpolgármestert az Agerpres hírügynökség.

Eredeti hír: A kolozsvári városházán végez házkutatást hétfőn a korrupcióellenes ügyészség. A DNA honlapján közzétett közlemény szerint Kolozsváron 9 helyszínen végeznek házkutatást, ezekből kettő "egy közintézmény" keretében van, a többi magánlakás, illetve egy jogi személy székhelye.

Forrásaink szerint Horváth Anna alpolgármester irodájában is házkutatás van.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS