2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három napig tüntetnek a Nagyszebenben lelőtt medvebocs miatt

2016. október 14. 13:53, utolsó frissítés: 15:26

Több száz nagyszebenit várnak a polgármesteri hivatal elé, péntektől vasárnapig, naponta 18 és 20 óra között, a bukaresti Románia nélkülük nevű szervezet által szervezett tüntetésre.

A szervezők pénteken kapták meg a polgármesteri hivatal engedélyét a tiltakozó akció megszervezésére.

A bukaresti székhelyű Románia nélkülük nevű szervezet Facebook-oldalán jelentette be, hogy tüntetést szervez a nagyszebeni Nagypiac téren, és kérni fogja, hogy mondjanak le azok a helyi hatóságok, amelyek a szerdán a város központjában sétáló medve lelövéséről döntöttek.

"A legyilkolt bocs nevében követeljük a hatóságok lemondását. Kérjük, hogy az ügyészség hivatalból indítson eljárást gyilkosság gyanújával, amelyet egy ártatlan, védett állat ellen követtek el. Az elmúlt öt évben Nagyszebenben három hasonló gyilkosságot követtek el és nem történt semmi. A bocs a ti szemetekben azért hibás, mert nem tudta önmagát elkábítani. (...) Igazságot kérünk egy elpusztított élet nevében" - fogalmaznak a szervezők.

A Nagypiac tér Nagyszeben egyik legforgalmasabb része.

Több hatóság is vizsgálatot indított a medvelövés pontos körülményeinek tisztázására.

A medvét, amely Nagyszeben központjában sétált szerdán reggel, egy gyárudvaron találták meg. A gyárban mintegy ötven ember dolgozott.

A medvét a helyi állatkert egyik állatorvosa megkísérelte altató lövedékkel ártalmatlanná tenni, de nem sikerült, ezért végül vadászpuskával lőtték le.

Péntekig a nagyszebeni Gong gyerekszínházat vörös fénnyel világítják meg az elpusztult medvebocs emlékére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS