2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eljárás indult Teodosie konstancai érsek ellen

2016. október 17. 16:17, utolsó frissítés: 16:17

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség Teodosie Snagoveanu konstancai érsek ellen csúszópénz elfogadása és hamis nyilatkozatok gyanújával. Az érseket azzal gyanúsítják, hogy európai alapokhoz jutott a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségen (APIA) keresztül.


A gyanú szerint olyan területekről állította, hogy szőlős, amelyeken egyáltalán nem termesztettek szőlőt, így viszont mezőgazdasági támogatásokhoz jutott jogosulatlanul.

Ami a csúszópénz elfogadását illeti, az ügyészek szerint 500 eurót fogadott el egy személytől azért, hogy egyházi fizetést biztosítson neki.

Hétfőn a Murfatlar bortermelő vállalat egyik részvényesét, George Ivănescut is bekísérték. Kihallgatására abban az adócsalással és korrupcióval kapcsolatos ügyben kerül sor, amelyben hétfő reggel házkutatásokat tartottak a DNA ügyészei.

Összesen 28 bukaresti, illetve Konstanca, Ilfov, Buzău és Prahova megyei helyszínen, ügyészségi források szerint alkoholtermelő és -forgalmazó cégeknél zajlottak a házkutatások.

Az okozott kárt 600 millió lejre becsüli a vádhatóság. (hotnews, agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS