2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Volt ANAF-elnök vezetheti az RMDSZ Konstanca megyei képviselőjelölt listáját

2016. október 19. 14:47, utolsó frissítés: 14:47

Sebastian Bodu, az Adó- és Pénzügyi Hivatal volt vezetője, volt EP-képviselő vezetheti az RMDSZ képviselői listáját Konstanca megyében, erősítette meg Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke, kampányfőnök. Az Adevărul lap online változata értesülésekre hivatkozva írta meg, hogy az RMDSZ nyit a románok felé, mert attól tart, hogy a Kárpátokon túli szavazatok nélkül nem éri el az 5%-os küszöböt.


"Meg tudom erősíteni, hogy a Konstanca megyei RMDSZ támogatja, hogy Sebastian Bodu a képviselőházi lista első helyén induljon. A végső döntést a Szövetségi Elnökség hozza, erre a héten sor fog kerülni" - nyilatkozta a Transindexnek az ügyvezető elnök.


Elmondta, Bodu vállalja az RMDSZ választási programját, és tiszteli a magyarokat. Kovács szerint Bodu az ANAF élén szerzett tapasztalatát tudná a parlamentben kamatoztatni, elsősorban gazdasági jellegű üzeneteket fogalmazhatna meg, kiemelten a kis- és középvállalkozókra figyelne.

"Ha komolyan gondoljuk, hogy a román és a magyar politikum, illetve a román és a magyar társadalom között erősíteni kell a párbeszédet, akkor ilyen jellegű lépéseket is meg kell fontolnunk" - mondta Kovács Péter.

Hangsúlyozta, ez nem egy előzménytelen helyzet, hiszen az elmúlt választásokon, nem bejutó helyen már szerepeltek román nemzetiségű politikusok. "Ebben az esetben is nem bejutó helyről beszélünk, de kétségtelen, hogy nagyobb a médiaérdeklődés, mert az ANAF volt elnökéről és egy volt európai parlamenti képviselőről van szó" - mondta Kovács Péter.

Az ügyvezető elnök többször is elmondta, hogy az RMDSZ teljes listák indítása mellett döntött, mindenhol van jelöltje, mert az RMDSZ minden megyében szokott szavazatot kapni. Ezek a szavazatok a visszaosztáskor értékelődnek fel, hiszen az RMDSZ "kosárból" is kaphat mandátumot.

A Konstanca megyei születésű Sebastian Bodu 2005 és 2007 között volt az ANAF elnöke. 2007-ben PD-színekben elnyerte első EP-képviselői mandátumát, majd 2009-ben újrázott, ezúttal a PDL-t képviselte. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS