2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ügyészség a Krónikának: Fodor Zsolt nem gyanúsított Horváth Anna ügyében

2016. október 26. 16:12, utolsó frissítés: 16:18

A korábbi találgatásokkal ellentétben Fodor Zsolt kolozsvári üzletember ellen jelenleg nem folyik bűnvádi eljárás a Horváth Anna alpolgármester ügyében -derül ki a bukaresti főügyészség által a Krónikának adott válaszból.

Korábban értesülésekre alapozva több román portál azt írta, az Euro GSM hálózat tulajdonosa az az üzletember, akitől az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerint Horváth Anna fesztiválbérleteket kért. Azzal hozták ezt összefüggésbe, hogy a Fodor Zsolt érdekeltségébe tartozó cég építkezési engedélyt, az általa vezetett lakótársulás pedig a Karolina téri Mikes-palota felújítására kért engedélyt.

A DNA szerint Horváth Anna befolyását felhasználva közbenjárt egy ingatlanprojekthez szükséges engedélyek felgyorsításához, ezekről írta azt a sajtó, hogy Fodor Zsolt projektjeiről van szó.

A Krónika megkereste a DNA-t, de a legfőbb ügyészség sajtóosztályától kapott választ, amelyben azt írták: Fodor Zsoltnak sem gyanúsítotti, sem vádlotti minősége nincs a Horváth-ügyiratban. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS