2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb tárgyalás lesz pénteken Szőcs Zoltán és Beke István perében

2016. november 04. 10:00, utolsó frissítés: 10:32

Újabb tárgyalásra kerül sor pénteken a Bukaresti Táblabíróságon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi, illetve kézdivásárhelyi vezetői, Szőcs Zoltán és Beke István perében. Azzal vádolják őket, hogy robbantásos merényletet terveztek végrehajtani Kézdivásárhelyen 2015-ben, a december elsejei ünnepség alatt.

Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt május 19-én állította bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség közösség elleni merényletre való felbujtás és a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésére való felbujtás miatt.

A vád szerint erőszakos cselekedetek végrehajtására készültek a HVIM autonomista és revizionista céljainak elérése érdekében. A vádirat értelmében a szervezet 2015. október 10-i gyűlésén Szőcs Zoltán házi készítésű robbanószerkezet készítésével bízta meg Beke Istvánt. A szerkezetet állítólag december elsején szándékoztak felrobbantani közterületen, a Gábor Áron szobor közelében, a nemzeti ünnep alkalmából szervezett katonai felvonulás útvonalának egyik pontján.

A Beke István lakásán tartott házkutatás során az ügyészek nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt találtak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS