2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megtalálhatták az egyik eltűnt gyergyói férfit a Fogarasi-havasokban

2016. november 20. 10:02, utolsó frissítés: 10:02

Férfi holtestére bukkantak a Fogarasi-havasokban, a Freastra Mică nevű helyen, de egyelőre nem biztos, hogy az egy hete eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpár egyik tagjáról van-e szó - közölte a Brassó megyei csendőrség.


Ciprian Aldea csendőrségi szóvivő szerint a holttestet a Fereastra Mică nevű helyen találták meg, de még nem azonosították.

Laurenţiu Stoian, a hegyi csendőrség szóvivője közölte, a mentőcsapatok a vihar miatt visszavonultak, a holttestet Brassóba szállítják.

Ha az idő engedi, vasárnap folytatják a keresést - mondta a szóvivő.

A két férfi a múlt szombaton indult el túrázni, céljuk a Moldoveanu-csúcs volt. A múlt vasárnap azonban az idő viharosra fordult, erős szél és havazás kezdődött.

Miután a családtagok egyikükkel sem tudták felvenni a kapcsolatot, az 112-es segélyhívószámon kértek segítséget. A testvérpárt hétfő reggel óta keresik, autójukat Felsőszombatfalván (Sâmbăta de Sus) találták meg. A keresést nehezíti, hogy a Fogarasi-havasokban az egy métert is meghaladja a hótakaró vastagsága és kettesfokozatú lavinaveszély van érvényben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS