2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Peti: jövő nyáron már teljes kapacitással működtetnénk a marosvásárhelyi repteret

2016. november 23. 15:42, utolsó frissítés: 15:42

Egyhangúlag fogadta el a tulajdonos Maros Megyei Tanács a Transilvania Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának felújítására vonatkozó határozatot, így a nyár elején vagy folyamán ismét teljes kapacitással működhet a reptér - mondta el a Transindexnek Peti András. A repülőtér igazgatója szerint örvendetes, hogy a megyei tanács tagjai felismerték, nincs helye a reptér kapcsán a politikai csatározásoknak, és a beruházás támogatása egy olyan közös ügy, amelyből mindenki profitálhat.

Peti András elmondta, a mai döntés az első és legfontosabb lépés a kifutópálya felújítása ügyében, mert a megyei tanács a reptér tulajdonosaként most elkezdheti beazonosítani az anyagi forrásokat, amelyből a felújítási munkálatokat finanszírozhatja és elindulhat a közbeszerzési eljárás. Ezek lehetnek saját forrásból származó összegek, vagy akár kölcsön.

Peti András elmondta, a WizzAir repülőtársaság heti 42 repülőjárata költözik Kolozsvárra, a kilenc úti cél nem módosult: továbbra is Budapestre, Rómába, Madridba, Londonba, Dortmundba, Baden-Badenbe és a közeli Karlsruheba, valamint Frankfurtba és Párizsba repülhetnek az utasok.

A WizzAir szerdai közleménye szerint a marosvásárhelyi járatok 2017. január 8-ig az eredeti menetrend szerint közlekednek Kolozsvárról. Január 9-étől a "marosvásárhelyi járatok" menetrendjét a WizzAir kolozsvári járataihoz hangolják oly módon, hogy ne legyenek átfedések. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS