2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az UNESCO következő ülésén is szerepel a csíksomlyói búcsú világörökség részévé nyilvánítása

2016. december 03. 08:36, utolsó frissítés: 08:37

Az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) illetékes kormányközi bizottsága következő ülésén ismét tárgyalni fog a csíksomlyói búcsúnak az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára való felvételéről - jelentette be a művelődési minisztérium.

"Románia és a Moldovai Köztársaság közös javaslatára a kulturális minisztériumnak sikerült elérnie, hogy a romániai és moldovai faliszőnyegszövés felkerüljön az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. (...) Emellett Románia a csíksomlyói zarándoklat felvételét is javasolta. Az ezzel kapcsolatos dosszié kiegészítésre szorul, és az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottságának következő ülésén ismét tárgyalni fognak az előterjesztésről" - derül ki a szaktárca honlapján megjelent tájékoztatásból.

Az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága november 28. és december 2. között ülésezett Addisz-Abebában, Romániát az Alexandru Oprean kulturális minisztériumi államtitkár vezette szakértői küldöttség képviselte az egyeztetésen. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS