2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Iratok nélkül hamvasztottak el 23 csecsemőt a Ploiesti-i kórházban

2004. január 22. 11:59, utolsó frissítés: 12:00

Újabb rendellenességekre bukkantak a Ploiesti-i szülészeten vizsgálatot végző ügyészek és rendőrfelügyelők. Az elmúlt év során 83, 1 kg alatti testsúlyú koraszülött halálát jegyezték az intézményben. Daniel Ghita ügyész beszámolója szerint eddig 68 esetet vizsgáltak meg, és 23 esetben nem létezik elhamvasztási igazolás.


Ebből 11 esetben nem került sor a hamvasztásra, mivel a holttestet a család temette el. Hat esetben nincs semmilyen, az elhamvasztást vagy a szülőknek való átadást bizonyító irat. Egy esetben az anya lakcíme nem valós, öt további esetben pedig a szülők elköltöztek a kórlapban szereplő lakcímről, és felkutatásuk jelenleg folyamatban van.

Valószínű, hogy a 2003-as rendellenességek kiderítése után megvizsgálják a kórház korábbi tevékenységét is, mivel fennáll a gyerekkereskedelem gyanúja is.

A múlt héten két olyan élő csecsemőre bukkantak a kórházban, akiket hivatalosan halottnak nyilvánítottak, és folyamatban van a tavaly december és idén január között halottnak nyilvánított 18 újszülött esetének kivizsgálása is. (presa.tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS