2024. április 25. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cioloş szerint alávaló ostobaságról árulkodó vicc az, hogy Soros törvénytelen gyereke lenne

2016. december 07. 11:34, utolsó frissítés: 12:38

"Alávaló ostobaságról árulkodó viccnek" minősítette Dacian Cioloş miniszterelnök azt a, főleg a virtuális térben terjesztett álhírt, miszerint ő Soros György törvénytelen gyermeke lenne.


"Ahogy én ismerem a román embereket, elég értelmesek és kellő humorérzékkel rendelkeznek ahhoz, hogy megfelelően kezeljék ezt az alávaló ostobaságról árulkodó viccet, amelynek kitalálói úgy gondolják, hogy megtéveszthetik az embereket ilyen aberrációkkal. Lehet, hogy ha nem álltak volna elő ezzel az elmélettel, egyesek azt hitték volna, hogy tudom is én, milyen kapcsolatban állok ezzel az úrral. Jómagam - ellentétben néhány előttem tisztségben volt kormányfővel, akik még fotózkodtak is vele - soha nem találkoztam Sorossal. Na de ha az elmélet terjesztőinek sikerül bebizonyítaniuk állításukat, örökségül hagyom nekik azokat a feltételezett milliárdokat politikájuk finanszírozására - fogalmazott a miniszterelnök a DigiFM rádióadón.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a Dacian nevet édesapja választotta, és amíg életben volt, sokszor köszönetet mondott neki ezért, hiszen utalás "a román lélek gyökereire, amelyek Daciába nyúlnak vissza".

Azt az álhírt, miszerint a kormányfő Soros György törvénytelen gyermeke, az Exclusiv24 nevű oldal kezdte terjeszteni. Az oldal alján, apró betűsen szerepel ugyan, hogy itt nem "valódi hírek és események" jelennek meg, de ez nagyon nehezen észrevehető. Az oldal szerdán nem elérhető, kedden a saját számlálója szerint az előző nap megjelent írást több mint húszezren olvasták. Lucian Mîndruță újságíró szerint az oldalt Targu-Jiuból szerkesztik, és egyes politikai pártokhoz közel álló személyek cégéhez van köze. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS