2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyanúsítottként hallgatták ki a cég tulajdonosát, amely a Bogdan Gigină halálát okozó gödröt ásatta

2016. december 07. 14:32, utolsó frissítés: 14:32

Gyanúsítottként idézték be szerdán az Országos Korrupcióellenes Ügyészségre (DNA) annak a cégnek a tulajdonosát, amely javítási munkálatokat végzett a fővárosban, és azt a gödröt is kiásta, amelybe Bogdan Gigină motoros rendőr belezuhant és életét vesztette.

Petre Mazilu
elmondta, a DNA ügyészei szerint a munkálatok helyszíne nem volt ellátva megfelelő jelzésekkel, illetve hiányoztak az előjelzések.

"A jelzésekkel minden rendben volt. Tudni lehetett a gödörről, hiszen már három nappal azelőtt elkezdték a munkát. A baleset előtt egy órával haladt el ott az államfő konvoja. Tehát nem lehet azt mondani, hogy nem volt jól kijelezve a helyszín" - mondta Mazilu, aki szerint lehetetlen lett volna figyelmeztető előjelzéseket elhelyezni 200 méterrel a munkálatok helyszíne előtt - ahogy ezt felróják neki -, mert zavarták volna a közelben levő útkereszteződés forgalmát.

Arra a kérdésre, hogy szerinte kit terhel a felelősség a történtek miatt, a cégtulajdonos így válaszolt: "Nem tudom, mit mondjak. Valószínűleg a sajnos túl fiatalon elhunyt rendőr is hibás volt, mert nem volt elég figyelmes. Úgy értettem, szóltak neki, hogy az időjárási viszonyok miatt szálljon ki a konvojból. (...) Ő tudott a gödörről, amikor a kereszteződésbe ért, ahol két rendőr irányította a forgalmat" - állította Mazilu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS