2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Benkő Erika: az erdélyi magyarság nagyon bölcsnek bizonyult

2016. december 12. 17:06, utolsó frissítés: 17:06

"Az erdélyi magyarság nagyon bölcsnek bizonyult, ezért és csakis ezért, ennek köszönhetően lesz arányos képviselet a parlamentben. Azt gondolom, hogy nekünk nagyon sokat és nagyon jól kell dolgoznunk azért, hogy erre a bizalomra rászolgáljunk" - nyilatkozta a Transindexnek Benkő Erika, az RMDSZ háromszéki képviselői listavezetője a szövetség sepsiszentgyörgyi eredményváróján, a részeredmények ismeretében.


Kovászna megyében a magyarok nagyobb arányban mentek el szavazni, mint a románok, és ez annak tudható be, hogy "sikerült a közösséget megszólítani egy új csapattal, egy új szemlélettel és új hozzáállással", tette hozzá.

"A kampány során nem éreztem semmiféle különbségtételt köztem és a férfi jelöltek között. Az egész kampány hihetetlenül pozitív volt, ugyanúgy kezeltek engem is, nem az volt az egészben a lényeg, hogy nő vagyok vagy sem. Jelöltként kezeltek, szakmai kérdéseket tettek fel, tehát az a tény, hogy nő vagyok, nem merült fel témaként, és remélem, a frakcióban sem fog ez felmerülni", válaszolta a Nőszervezet befutó jelöltje a Transindex kérdésére, miszerint a férfiak által dominált RMDSZ-frakcióban várhatóan hogyan fogadják majd "kezdő" képviselőként és nőként.

Még nem tudja, hogy friss képviselőként milyen szakbizottságokban fog résztvenni, ez a közelebbi jövőben dől el - zárta nyilatkozatát a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS