2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jogerősen elítéltek két bukaresti „boszorkányt”

2016. december 15. 10:45, utolsó frissítés: 10:45

Jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a fővárosi Ítélőtábla a Vanessa és Melissa néven ismert, magukat boszorkánynak nevező Roxana Lidert és Rada Mincăt, zsarolás miatt.


A vád szerint Vanessa és Melissa a médiában tettek közzé hirdetéseket, amelyekben "tisztánlátóknak" és "boszorkányoknak" nevezték magukat. A sajtót figyelve a két nő olyan közéleti szereplőket keresett fel, akik a híradások alapján nehézségekkel küszködtek; a két "boszorkány" sokukat meggyőzte, hogy a bajokat azok az - általában szintén közismert - személyek okozták, okkult szertartások révén, akikkel az illető köztudottan konfliktusban állt.

A két nő arról is meggyőzte áldozatait, hogy képesek megszüntetni ezeket a nehézségeket, varázslatok révén, amelyekhez eleinte csak különböző személyes tárgyakat kértek a "klienstől": ruhaneműt, babát, kést, ikonokat, mézet. Később meggyőzték áldozataikat, hogy a szertartás elhúzódik, és egyre értékesebb tárgyakat - ékszereket, személygépkocsit -, valamint nagy pénzösszegeket csaltak ki tőlük.

A két "varázslónő" a közismert romániai médiasztárt, Oana Zăvoranut is becsapta: rávették, hogy ingó és ingatlan javakat jóval piaci értékükön alul adjon el, illetve ingatlanjaival kezeskedjen hitelszerződéseknél, ami, az ügyészek szerint, valójában burkolt uzsoráskodás volt.

2011 februárja és szeptembere között ezzel a módszerrel a két nő többek közt egy Porsche Cayman gépkocsit, ingatlanokat és jelentős pénzösszegeket csalt ki Oana Zăvoranutól, később pedig tovább zsarolták és fenyegették. A televíziós celeb a tárgyaláson azt mondta: azért juttatta jelentős értékekhez a két "boszorkányt", hogy megszabaduljon a szakítása utáni depressziótól és az "átkoktól", amelyeket anyja, Marioara Zăvoranu küldött rá. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS