2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nicuşor Dan: az USR nem szavaz meg egy Sevil Shhaideh vezette kormányt

2016. december 21. 16:17, utolsó frissítés: 16:17

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nem támogat egy Sevil Shhaideh által vezetett kormányt - jelentette ki szerdán Nicuşor Dan, az USR elnöke.

"A választások után kialakult egy parlamenti többség, amely javasolt egy miniszterelnök-jelöltet, aki tulajdonképpen Liviu Dragnea, egy közvetítőn keresztül. Nem szavazunk meg ilyen kormányt, ellenzékbe vonulunk" - jelentette ki Nicuşor Dan, a Cotroceni-palotában tartott konzultáció után.

Úgy fogalmazott: arra utaló jelek vannak a parlamentben, hogy a törvény betartása nem tartozik a többség prioritásai közé.

Nicuşor Dan szerint az államfő úgy nyilatkozott, hogy gondolkodni fog a miniszterelnök személyére vonatkozó javaslaton.

"Véleményünk szerint Sevil Shhaideh nem olyan szabású politikus, aki megfelelő lenne a miniszterelnöki tisztség betöltésére. Ez egy közvetítőn keresztüli kormányzás lesz, ami újdonság a mi demokráciánkban" - mondta az USR elnöke.

Nicuşor Dan szerint, amikor Sevil Shhaideh államtitkár volt a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériumban, támogatta a városrendezési törvény oly módon való módosítását, hogy az az "ingatlanüzéreknek kedvezzen". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS