2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sorin Grindeanu a PSD-ALDE új kormányfőjelöltje

2016. december 28. 17:57, utolsó frissítés: 18:05

Sorin Grindeanut jelöli a PSD-ALDE koalíció kormányfőnek - jelentette be Liviu Dragnea PSD-elnök.

Grindeanu 2014. december 17. és 2015. november 17. között távközlési miniszter volt Victor Ponta kormányában.

Volt egy olyan hullám, amely azt akarta, hogy felfüggesszék az államelnököt. A parlamenti többség fontos fegyver, viszont nem akarja felelőtlenül használni - mondta sajtótájékoztatója elején Dragnea.

Dragnea még az éjjel is azt gondolta, hogy ismét Sevil Shhaideht kellene jelölniük. Shhaideh és családja halálos fenyegetéseket kapott, és ezért azt mondta neki, hogy nem tudja ezt tovább folytatni - jelentette ki Dragnea.

A PSD-elnök szerint minden, ami a sajtóban megjelent Shhaidehről, kitaláció, és akik ezeket terjesztették, felelni fognak azért, hogy egy ember méltóságát sárba tiporták.

Grindeanu bejelentésekor Dragnea epés megjegyzéseket tett: "Amennyire tudom, nem a Hezbollah vagy a Hamász ügynöke, de lehet, kiderül, hogy KGB-s vagy megölt valakit" - mondta, és rögtön azzal folytatta, hogy reméli, a jelölést komolyan veszik.

A kollégái azt szerették volna, hogy ő maga legyen a következő jelölt, de ő már kampányban elmondta, hogy nem akar szembemenni egy törvénnyel - mondta Dragnea. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS