2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Havat, majd nagy hideget jósolnak a meteorológusok a közvetkező időszakra

2017. január 02. 16:28, utolsó frissítés: 16:28

Szerdától péntekig országszerte nagy esély mutatkozik csapadék kialakulására, akárcsak január 7. és 15. között, ennek a hétnek a végén pedig fagyra kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság két hétre szóló időjárás-előrejelzéséből.

Eszerint Erdélyben január 2. és 5. között fokozatosan csökkenő hőmérséklettel kell számolni, január 6-án és 7-én a napi átlaghőmérséklet nem haladja meg a -10 Celsius-fokot. Az éjszakai átlaghőmérséklet január 7-én hajnalban -22 fok körül alakul. Az ezt követő napokban valamelyest enyhül az idő, de így is jóval hidegebb lesz, mint általában az évnek ebben a szakában.

A jelzett időszak második hetén nappal -5 és -1 Celsius-fok közötti, éjszaka -14 és -8 közötti átlaghőmérsékletre kell számítani.

Mindkét hét folyamán nagy lesz a csapadék kialakulásának esélye, kiterjedt területen azonban január 4-e körül, illetve 7-e és 15-e között lehet jelentősebb havazásra számítani.

Csapadék tekintetében ugyanez érvényes a Bánságra és a Körösök vidékére is. Ami a várható hőmérsékleti értékeket illeti, a Bánságban ezen a héten -6 fok körül várható a nappali, -9 és -3 fok között az éjszakai átlaghőmérséklet. Január 7-én hajnalra mínusz 14 - mínusz 15 Celsius-fokot jósolnak a meteorológusok. A második héten -2 és +1 fok között alakul a legmagasabb, illetve -9 és -5 között a legalacsonyabb hőmérséklet.

A Körösök vidékén is fagy lesz 6-án és 7-én éjszaka és reggel. Ezen a héten -9 és -1 fok között alakul a nappali, illetve -7 és -5 fok között az éjszakai átlaghőmérséklet. Január 6-a és 8-a között -17 és -13 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. A második héten -3 és +1 fok között változik majd a nappali, valamint -10 és -15 fok között az éjszakai átlaghőmérséklet - derül ki az előrejelzésből. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS