2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brassó: több mint hatvanan kérnek menedéket esténként a brassói hajléktalanszállón

2017. január 03. 16:52, utolsó frissítés: 16:52

Több mint hatvan személy veszi igénybe éjjelente a brassói hajléktalanszállót - tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Mariana Topoliceanu, a városháza szociális kérdésekkel foglalkozó igazgatóságának vezetője.

Topoliceanu elmondta, a hideg beállta óta átlagban 63 személy keresi fel esténként a hajléktalanszállót. A menedékhelyen egy hideg élelmiszercsomagot, egy forró teát kapnak, és lehetőségük van zuhanyozni.

A hajléktalanok közül legtöbben csak éjszakára keresnek menedéket a szállón, de 24 személy - hét nő és 17 férfi - folyamatosan ott lakik, amíg nem sikerül más szálláslehetőséghez jutniuk.

A városháza alkalmazottja azt is elmondta, a hajléktalanszállón jelenleg 90 hely van, de szükség esetén több személyt is el tudnak szállásolni, ha az időjárás megköveteli.

"Mindenki, akit a rendőrök, csendőrök, mentősök az utcán találnak, menedékhelyet kap itt. Senki nem fog az utcán maradni, főleg, hogy ismét nagyon hideg időjárást jósolnak a következő napokra" - tette hozzá Mariana Topoliceanu.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS