2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu szerint Dodon fél tőle, azért vonta vissza az állampolgárságát

2017. január 04. 08:14, utolsó frissítés: 09:43

A sajtóból tudta meg, hogy megvonták tőle moldovai állampolgárságát - nyilatkozta kedden Traian Băsescu az Agerpres hírügynökségnek. A volt államfő szerint ez a döntés azt bizonyítja, hogy Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság elnöke fél tőle.

"A sajtóból tudtam meg, nem értesített senki. (...) Mi mást gondolhatnék, mint hogy egy Moszkva-párti elnök visszavonja egy moldovai köztársaságbeli állampolgár állampolgárságát, csak azért, mert az nem úgy gondolkodik, mint ő. Én soha nem fogok tudni egy bolsevik módjára gondolkodni" - fogalmazott Băsescu.

A volt államelnök azt fontolgatja, hogy megpróbálja az igazságszolgáltatás útján megtámadni ezt a határozatot, de tisztában van vele, hogy a szomszédos ország alkotmánya nagyon kiterjedt hatáskörrel ruházza fel az államfőt, tehát nem valószínű, hogy az igazságszolgáltatás tehet valamit ez ügyben. "Az viszont biztos, hogy Dodon fél, erre vall a döntése: fél Băsescutól" - véli a volt elnök.

Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság államfője kedden írta alá a Traian Băsescu állampolgárságának megvonására vonatkozó rendeletet. Dodon ugyanakkor nem vonta meg moldovai állampolgárságát feleségétől, Maria Băsescutól. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS