2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunornak még nincs javaslata az új ügyvezető elnök személyére

2017. január 04. 19:44, utolsó frissítés: 19:45

Kelemen Hunor szövetségi elnök köszönetet mondott Kovács Péter munkájának azt követően, hogy az ügyvezető elnök szerdán benyújtotta lemondását. „Nagyon jó csapatot alkottunk hat éven keresztül, és én ezért külön köszönetet mondok Péternek, hisz az elmúlt egy évben is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a szervezetet átvinni a legnehezebb próbatételeken is: két sikeres választás van mögöttünk. Azt gondolom, hogy jól kiegészítettük egymást az elmúlt években” - mondta.

Hangsúlyozta, Kovács személyes döntést hozott, nem kérte senki őt távozásra. „Úgy gondolta, hogy 18 év után váltani akar, és én azt gondolom, hogy ezt a lehetőséget mindenkinek meg kell kapnia. Nem kell misztifikálni távozását, vagy valamit ebbe belemagyarázni, mert nem történt más, minthogy ő a személyes döntését érvényesítette” - nyilatkozta Kelemen Hunor a Transindexnek.

Elmondta, az ügyvezető elnöki pozíció betöltésre vár, azonban még nincs erre vonatkozóan javaslata, de január végéig lesz, amikor a Szövetségi Képviselők Tanácsát összehívják.

Az RMDSZ alapszabályzata szerint az ügyvezető elnököt a szövetségi elnök javaslatára a Szövetségi Képviselők Tanácsa nevezi ki. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS