2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lejárt a Grindeanu-kabinet első kormányülése

2017. január 04. 23:22, utolsó frissítés: 23:22

Vége a kampánynak, kezdődik a munka - mondta Sorin Grindeanu miniszterelnök az új kormány első, szerda esti ülésén a minisztereknek. A kormányülés 21 óra 15 perckor kezdődött.

"A mai ülés napirendjén két pont szerepel. Az első egy törvénytervezet, amely felhatalmazza a kormányt, hogy rendeleteket bocsásson ki, a második a központi adminisztrációra vonatkozó sürgősségi rendelet. Ezek megteremtik a lehetőségét annak, hogy a parlament a napokban elfogadja a tervezetet, és lehetővé teszik a kormány működését" - mondta Grindeanu.

"Csütörtökön reggel kilenckor mindenki átveszi azt a tárcát, amelynek a vezetésére megbízást kapott a parlamenttől. Mindenki leltárt készít, és azt a pénteki kormányülésen bemutatja" - mondta a miniszterelnök.

Grindeanu gratulált kinevezésükhöz a minisztereknek, és a tisztséggel együtt kapott felelősségre hívta fel a figyelmet. A polgárok december 11-i, illetve a parlament mai szavazata arra kötelez bennünket, hogy életbe ültessük a 2017-2020-as kormányprogramot - mondta.

Sorin Grindeanut a gyűlésterem ajtajáig kísérték a képviselőház és a szenátus elnökei, Liviu Dragnea, illetve Călin Popescu-Tăriceanu. A kormánykoalíciót alkotó Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnökei sikert kívántak a miniszterelnöknek.

Dragnea azt nyilatkozta az új kabinet beiktatásának kapcsán, hogy nagy reményeket fűz tevékenységükhöz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS