2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis Dragneának és a kormánynak is csípős megjegyzéseket tett az eskütétel után

2017. január 05. 08:40, utolsó frissítés: 09:17

Tanítsa meg a kabinet tagjainak a kormányprogramot - mondta Klaus Johannis államfő szerdán a Cotroceni-palotában Liviu Dragnea PSD-elnöknek.


"Dragnea elnök úr, úgy értesültem a televízióból, hogy ön az egyetlen, aki az első oldaltól az utolsóig ismeri a kormányprogramot. Megkérem szépen, tanítsa meg a programot a kabinet tagjainak is" - mondta az államfő, miután Sorin Grindeanu kormánya letette az esküt.

Az államfő a kabinetnek eskütétel után azt mondta, bonyolult ígéreteket kell teljesíteniük.

"Ettől a pillanattól kezdve önök alkotják Románia kormányát. Nehéz küldetésük van, hiszen bonyolult ígéreteket kell teljesíteniük. Be kell váltaniuk a választási kampányban tett minden ígéretet" - fogalmazott az elnök a beiktatási ceremónián, miután gratulált az új kabinet tagjainak.

Az államfő azt is hangsúlyozta beszédében, ő maga és sokan mások is elvárják a kormánytól, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítása, a jogállam megerősítése érdekében.

Klaus Johannis ugyanakkor felkérte a Sorin Grindeanu vezette új kabinetet, kezelje felelősen az ország gazdaságát és a közpénzeket.

"Remélem, egy nap majd elmagyarázzák nekem is, hogyan fogják majd 3% alatt tartani a költségvetési hiányt, és közben emelni a béreket, csökkenteni az adókat, az áfát és egyebeket. Én nagyon szeretném, hogy ez sikerüljön önöknek" - tette hozzá Iohannis. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS