2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Éhségsztrájkba léptek a marosnémeti hőerőmű szakszervezeti vezetői

2017. január 05. 10:46, utolsó frissítés: 10:46

Éhségsztrájkba lépett csütörtökön reggel a marosnémeti (Mintia) hőerőmű 15 szakszervezeti vezetője. Annak a döntésnek az érvénytelenítését kérik, amely szerint heti négynaposra csökkentették a Vajdahunyadi Energetikai Komplexumnál (CEH) dolgozó adminisztratív és kisegítő személyzet munkaidejét - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a dévai szabad szakszervezetek (SLIED) vezetője, Mircea Crişovan.

Az elnök szerint a kollektív munkaszerződésbe foglaltak betartása mellett kérik a CEH vezetőségének leváltását is.

Mircea Crişovan hozzátette, az érdekvédelmi szervezet követeléseit tartalmazó listát csütörtökön a gazdasági minisztérium illetékeseivel is ismerteti a SLIED-et is tagjai között tudó Energetika Szakszervezet elnöke, Ioan Pisc.

Az energetikai komplexumnak összesen mintegy 5300 alkalmazottja van a lónyai, lupényi, a livezényi és zsilyvajdejvulkáni bányában, valamint a parosényi és marosnémeti hőerőműnél.

A CEH vezetőségének döntése értelmében az adminisztratív és kisegítő személyzet január hétfői napjain nem dolgozik, így fizetésének csak 75%-át kapja meg. Ezzel az intézkedéssel a vállalat 1,6 millió lejt spórol meg, az összeget a szénkitermeléshez szükséges eszközök vásárlására fordítaná. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS