2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hollandiában és Belgiumban is járt a berlini merénylő

2017. január 05. 13:10, utolsó frissítés: 13:10

A térfigyelő kamerák felvételei megerősítették, hogy Anis Amri, a decemberi berlini kamionos merénylet elkövetője szökés közben Hollandián és Belgiumon is átutazott, mielőtt Franciaországon keresztül Olaszországba érkezett volna - közölte a belga szövetségi ügyészség csütörtökön.

A tizenkét ember halálát okozó merénylőt két nappal a támadás után, december 21-én rögzítették a biztonsági kamerák a német határ közelében található hollandiai Nijmegen városban, majd később az amszterdami főpályaudvaron. Amri este 7 órakor Brüsszelbe érkezett, ahol mintegy két órát várakozott az északi pályaudvaron, mielőtt továbbutazott volna Franciaországba, majd onnan Olaszországba - tudatta a vádhatóság a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzését követően.

A Le Soir című belga napilap beszámolója szerint az erről szóló híreket az illetékes holland szervek is megerősítették.

Az ügyészség nem közölt további információkat, tekintettel a nyomozás érdekeire.

A 24 éves tunéziai férfi tizenkét embert megölt és sokakat megsebesített, amikor egy lopott kamionnal egy karácsonyi vásárba hajtott a német fővárosban december 19-én.

A veszélyes iszlamistaként számon tartott Amrinak sikerült elmenekülnie a helyszínről, december 23-án azonban agyonlőtték egy rendőri ellenőrzés során Milánóban, miután négy napon át hiába keresték Európa-szerte. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS