2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letartóztatási parancsot adtak ki az eltűnt Sebastian Ghiţă nevére

2017. január 05. 14:14, utolsó frissítés: 14:56

Távollétében előzetes letartóztatási parancsot adnak ki Sebastian Ghiţă nevére - döntött csütörtökön a Legfelső Bíróság. Az erre vonatkozó kérést az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nyújtotta be.

A döntés nem végleges, de végrehajtandó

A vádhatóság arra hivatkozva kérte, módosítsák előzetes letartóztatásra a Ghiţă ellen elrendelt hatósági felügyeletet, hogy a volt képviselő nem teljesítette utóbbi kényszerintézkedéssel járó kötelezettségeit.

A DNA egyik ügyésze közölte csütörtökön a bírói testülettel, hogy az üzletember két alkalommal is elmulasztott megjelenni a Prahova Megyei Rendőr-felügyelőségen, ahogyan azt kötelessége lett volna megtenni.

"Sebastian Ghiţă rosszhiszeműségről tett tanúságot. Előre megtervezte a szökését. Arra utaló adataink vannak, hogy megszökött és elbújt, hogy kivonja magát a büntetőjogi felelősségre vonás elől" - tette hozzá az ügyész, kérve az előzetes letartóztatási parancs kiadását, hogy körözést rendelhessenek el a volt üzletember ellen.

Ghiţă ügyvédje elismerte a tárgyaláson, hogy védence nem tett eleget a hatósági felügyelettel járó kötelezettségének, majd hozzátette, egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy a volt képviselő elhagyta volna az országot.

December 27-én a Legfelső Bíróság elutasította a DNA arra vonatkozó kérését, hogy távollétében előzetes letartóztatási parancsot adjanak ki Sebastian Ghiţă nevére, ugyanakkor azonban fenntartotta az országelhagyási tilalmat, érvénytelenítve ezáltal az ennek feloldásáról szóló, december 16-án hozott ítéletet.

Az üzletember december 19-én jelent meg utoljára a Prahova megyei rendőrségen. 21-ére is beidézték kihallgatásra a Ponta-Blair ügyben, akkor azonban már csak ügyvédei jelentek meg az ügyészség székhelyén. A volt képviselőt azóta sem találják. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS