2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Katonákat is küldtek Dobrudzsába a szélsőséges időjárás miatt

2017. január 06. 11:51, utolsó frissítés: 11:51

A szélsőséges időjárás miatt a belügyminisztérium több mint 9000 alkalmazottja áll készenlétben, hogy közbelépjen sürgősségi helyzetek esetén.

A belügyminisztériumi alkalmazottak az éjszaka folyamán Hargita, Szeben, Prahova, Călăraşi, Buzău, Konstanca, Teleorman, Ialomiţa megyében nyújtottak segítséget hóban rekedt gépkocsikban ülő személyek kimenekítése érdekében.

A tárca kéri a gépkocsivezetőket, hogy amennyiben lehetséges, ne induljanak útnak. A veszélyes helyzetek megelőzése érdekében lezárták a forgalom elől az A2-es autópályát, valamint Konstanca, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa és Tulcea megye országutait, illetve Buzău megye útjainak egy részét.

A konstancai, aradi és nagybányai repülőtereket ideiglenesen lezárták, hogy a kifutópályákat megtisztítsák a hótól. Az ország összes tengeri kikötőjét lezárták.

A Védelmi Minisztérium közölte: a konstancai 9-es számú gépesített dandár katonái segítik Dobrudzsában az utak járhatóvá tételét, és mentik ki a hóban rekedt gépkocsikat.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a hadsereg több mint 2600 katonája és 400 speciális gépkocsija, valamint 5 helikoptere és egy repülőgép áll készenlétben, hogy az időjárás miatt előálló sürgősségi esetekben a lakosság védelmére siessen. (agepres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS