2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu az ALDE-ba hívja a liberálisokat

2017. január 07. 09:34, utolsó frissítés: 09:34

Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke "jobb napok reményében" felhívást intézett a PNL-ben még megmaradt liberálisokhoz, hogy a romániai liberális mozgalom megerősítésének érdekében csatlakozzanak hozzá az ALDE-ba, olyan körülmények között, hogy - véli ő - a PNL-nek már "semmi köze sincs a liberalizmushoz" és arra a pontra jutott, hogy a "Demokrata Liberális Párt (PDL) volt emberei teljes egészében átvegyék a pártot".

"A romániai liberális mozgalom csakis az ALDE körül erősödhet meg. Hívlak benneteket, hogy csatlakozzatok hozzám ebben a projektben. Együtt a jobbközép legerősebb pártjává fejleszthetjük az ALDE-t" - írja a liberálisokhoz intézett pénteki nyílt levelében Popescu-Tăriceanu.

Szerinte a liberális szavazók végleg elpártolnak a PNL-től. Emlékeztetett: éppen 27 éve annak, hogy néhány kollégájával bejegyeztették a Bukaresti Törvényszéken a Nemzeti Liberális Pártot.

Felidézte: 2004-2008 között a PNL vezette az országot, 2012-ben visszatért, de 2014-ben a liberalizmust "elárulták".

Szerinte a PNL-ből "csak a név maradt" és valójában "kiüresítették".

Úgy véli: 2014-től az ALDE képviseli a liberális elveket Romániában.

"Az ALDE-re rendkívül fontos szerep hárul, mégpedig az, hogy továbbvigyük a liberális eszméket Romániában, és liberális megoldásokat keressünk a társadalmat foglalkoztató problémákra" - fogalmaz Călin Popescu-Tăriceanu a liberálisokhoz intézett nyílt levelében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS