2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

20 útszakasz lezárva, 48 vonatjáratot töröltek az időjárás miatt

2017. január 08. 11:55, utolsó frissítés: 11:59

A hóvihar és a minimális látótávolság miatt továbbra is le van zárva 20 országútszakasz (Konstanca, Tulcea, Vaslui, Galaţi és Iaşi megyében), továbbá az Ovidiu és Konstanca közötti A4-es autópálya; a Bukarestet a tengerparttal összekötő, A2-es sztrádának csak a fővárostól Lehliuig vezető szakasza járható - tájékoztat a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

A Román Vasúttársaság (CFR) személyszállító részlege 48 járatot törölt vasárnap reggel. Az intézkedés az ország délkeleti részén közlekedő járatokat érinti. A CFR közleményében hangsúlyozza, bizonyos járatok esetében késésekkel kell számolni, mivel több vasúti szakaszon csökkentett sebességgel közlekednek a szerelvények, és sok helyen vasúti hóekék bevetésére van szükség.

A bukaresti repterekről induló járatok közül egyet sem töröltek vasárnap, az azonban előfordulhat, hogy kisebb késéssel szállnak fel a gépek, mivel jégteleníteni kell azokat - írja közleményében a fővárosi légi kikötőket kezelő vállalat.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság szombaton három napra érvényes elsőfokú fagyriadót hirdetett az ország egész területére, ugyanakkor meghosszabbította a 22 megyére vonatkozó, sárga jelzésű hóvihar-figyelmeztetést, amely többek között Hargita, Kovászna és Brassó megyére is érvényes. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS