2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ötödik napja éhségsztrájkolnak a Zsil-völgyi bányászok szakszervezeti vezetői

2017. január 08. 12:35, utolsó frissítés: 12:35

Ötödik napja éhségsztrájkol a Hunyad Megyei Energetikai Komplexum (CEH) petrozsényi székhelyének udvarán a lónyai (Lonea) bányászok érdekvédelmi szervezetének vezetője,Vasile Păduraru, valamint a korojesdi (Coroieşti) szénfeldolgozó üzem szakszervezeti bizalmija, Dorin Vezure. A livezényi (Livezeni) szakszervezet vezetője, Lucian Enculescu egészségügyi problémák miatt megszakította az éhségsztrájkot - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a Muntele (Hegy) Szakszervezet ügyvezető igazgatója.

Darius Câmpean hozzátette, hétfőn hivatalos átiratban tájékoztatja követeléseikről az államelnököt, valamint a miniszterelnököt.

"Pénteken a CEH székhelyének udvarán azt mondták a lupényi bányászok, hogy folytatják a tiltakozást, lemennek a tárnákba, és nem jönnek fel onnan" - tette hozzá Câmpean.

A szakszervezet ügyvezető elnöke azt is elmondta, találkozott két szociáldemokrata parlamenti képviselővel, illetve a Hunyad Megyei Tanács elnökével is, és kérte tőlük, járjanak közben annak érdekében, hogy a CEH igazgatótanácsának elnöke, Bogdan Stănescu menjen Petrozsénybe, és tárgyaljon az érdekvédelmisekkel.

A lupényi bányászok január 3-án kezdték el a tiltakozást. Követeléseik között szerepel annak a vezetőségi döntésnek a visszavonása, miszerint az adminisztratív és kisegítő személyzet január hétfői napjain nem dolgozik, kérik továbbá a CEH vezetőségének lemondását, a munkavégzéshez szükséges alapvető körülmények biztosítását és a kollektív munkaszerződésbe foglaltak betartását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS