2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Korlátozták a távhőszolgáltatást Gyergyószentmiklóson

2017. január 09. 18:12, utolsó frissítés: 18:13

Korlátozta a távhőszolgáltatást Gyergyószentmiklóson az E-Star CDR, miután nem tudott megegyezni a szerződésbontás feltételeiről a város önkormányzatával. A társaság közleménye szerint a szolgáltatás várhatóan a hétfői nap során teljesen megszűnik, amiért a felelősséget az E-Star a város "felelőtlen magatartására" hárította.


"A CDR a leállást követően a fűtési rendszer állagmegőrzéséről sem fog tudni gondoskodni. A keletkező esetleges károk (lopás, rongálás, elfagyás) tekintetében a CDR a felelősségét szintén kizárja" - olvasható a társaság közleményében.

Az MTI érdeklődésére Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere elmondta: a felek között azért alakult ki vita, mert az önkormányzat nem hagyta jóvá a szolgáltató által kért áremelést. A város decemberben döntött arról, hogy visszaveszi a távhőszolgáltatást, álláspontja szerint azonban a Romániában hatályos közszolgáltatói törvény értelmében az E-Star még három hónapig, tehát március középéig köteles a szolgáltatást biztosítani.

A polgármester szerint az E-Star azt próbálja most elérni, hogy az önkormányzat már a márciusi határidő előtt átvegye a szolgáltatást. Ha ezt a fűtés leállításával akarja kikényszeríteni, akkor törvényt sért - állítja a polgármester.

Az MTI érdeklődésére, hogy mi történik, ha a két fél közti vita miatt fűtés nélkül marad a város, a polgármester azt mondta: kidolgozták erre az esetre is a forgatókönyvet, és felkészültek arra, hogy a város tulajdonában lévő vállalkozás a legrövidebb időn belül átvegye a szolgáltatást.

Hétfőn Gyergyószentmiklóson a távhővel fűtött lakásokban 16-18 fok közé esett vissza a hőmérséklet. Hajnalban mínusz húsz fokot mértek a városban, a romániai meteorológiai szolgálat pedig hétfőre és keddre másodfokú fagyriadót adott ki, mivel a következő 24 órában nappal sem emelkedik mínusz tíz fok fölé a hőmérséklet, az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet pedig a szélvédett medencékben - mint amilyen a gyergyói - megközelítheti a mínusz 30 fokot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS