2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Erdélyben szerdától nincs már rossz idő miatti figyelmeztetés

2017. január 10. 11:45, utolsó frissítés: 11:45

Havazásra és hóviharra vonatkozó figyelmeztetéseket adott ki kedden az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) 15 megyére és a fővárosra. Az erdélyi, bánsági és partiumi megyékre szerdától semmilyen figyelmeztetés nincs kibocsátva.


Ezek szerint Konstanca és Tulcea megyében hóviharra és jegesedésre vonatkozó, másodfokú riasztás lesz érvényben kedd estétől szerda estig. Itt akár 70-80 km/órás széllökésekre kell számítani, havas eső várható, ez pedig jégképződéshez vezet.Kedd estétől szerda estig szélsőséges időjárásra vonatkozó sárga riasztás lesz érvényben a keleti országrészben, ahol havazás és hóvihar várható. Szerda estétől csütörtökön 15 óráig hat moldvai megye havazásra és hóviharra vonatkozó, narancssárga figyelmeztetés alatt áll.

A keddi nap folyamán érvényben marad a 36 megyére és a fővárosra kiadott narancssárga fagyriadó. Ez az erdélyi megyékre is érvényes; a legalacsonyabb hőmérséklet -29 és -15, a legmagasabb -15 és -10 Celsius-fok között alakul. A Körösök vidékén és a Bánságban sárga figyelmeztetés van érvényben kedden.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS