2021. február 26. péntekEdina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tűz ütött ki Bukarestben egy cirkuszi karámban, több állat elpusztult

2017. január 12. 08:53, utolsó frissítés: 09:49

Tűz ütött ki csütörtök hajnalban a bukaresti Petricani sugárúton lévő karámban. Két tigris, két vietnami sertés, négy macska és három kutya pusztult el a tűzben. A bukaresti sürgősségi felügyelőség közleménye szerint a tüzet sikerült eloltani.


A tűzoltóknak állatszakértőt kellett hívniuk, hogy a mentést és tűzoltást megelőzően elaltassák és úgy költöztessék el a vadállatokat, amelyeket másképp nem lehetett kiszabadítani a ketrecekből. Végül az állami cirkusz egy szakembere sietett a helyszínre, aki beadta az altatószert a veszélyes állatoknak, csak ezt követően tudtak a tűzoltók belépni a ketrecekbe, hogy eloltsák a lángokat.Hét tigist, hat tevét, tinót és pónilovat, egy lovat, egy kengurut, több kecskét és agarat sikerült kimenteni a tűzből, viszont két tigris, két vietnami sertés, négy macska és három kutya elpusztult.

A lángokat 15 tűzoltóautó segítségével fékezték meg. Az oltást megnehezítette, hogy a tűzcsapok befagytak, illetve alig látszanak ki a hóból - közölte a sürgősségi felügyelőség. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS