2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ügyészségi feljelentést tettek a székelyudvarhelyi bentlakásból kirakott diáklány ügyében

2017. január 12. 09:08, utolsó frissítés: 09:49

Kiskorú veszélyeztetése miatt ügyészségi feljelentést tettek annak a diáklánynak a szülei, akit hétfő este a hideg ellenére utcára tettek a székelyudvarhelyi Református Diákotthonból - írja a Székelyhon.

A portál kedden írta meg, hogy a 16 éves diáklányt azért tették ki a bentlakásból, mert a vezetője, Dobai László lelkipásztor szerint megszegte a bentlakás belső rendszabályzatát azzal, hogy nem vett részt egy kötelező decemberi programon. A lány orvosi igazolással tudja bizonyítani, hogy a rendezvény idején magas lázzal feküdt otthon.

A lány szülei kiskorú veszélyeztetése miatt tettek feljelentést. A Székelyhonnak Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője elmondta, hozzájuk nem érkeztek panaszok a diákotthonnal kapcsolatban, a mostani esetben pedig ha a hatóságok felkérik erre, segíteni fogják a nyomozást.

A Református Diákotthonnak nincs kapcsolata a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiummal, ez a bentlakás bejáratánál is ki volt függesztve, Tőkés Zsolt igazgató pedig ismételten hangsúlyozta ezt, és elhatárolódott a történtektől.

A diákotthont egy, az állami oktatási rendszertől és a református egyháztól független alapítvány működteti, amelyet külföldi szervezetek támogatnak. Az alapítványt egy öttagú kuratórium vezeti, amelynek a diákotthon igazgatója, Dobai László az elnöke - állapítja meg a Székelyhon.

Dobai közleményben reagált a portálnak a történtekre, és állítása szerint a lány csak kibúvókat keresett a csendes napokon való részvétel alól, és nem most, hanem még december 19-én tették ki a bentlakásból, most pedig "eljátszotta" a kirakást, miután sikertelenül próbált visszaköltözni. (székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS