2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Teljesen újjáépítik a leégett kommandói iskolát

2017. január 16. 15:34, utolsó frissítés: 19:12

Teljesen újraépítik a január 9-én nagyrészt leégett kommandói iskolát, ugyanis a tűzvész után lehetetlen helyreállítani. Január 16-án a Kovászna megyei önkormányzat kiállította az építkezési engedélyt a sürgősségi beavatkozások elkezdésére, ahhoz, hogy ideiglenesen elkezdjék a maradék épületben az oktatást - hangzott el a megyei önkormányzat és Kommandó község vezetőségének operatív találkozóján.

„Azt szeretnénk, hogy az idei évben új, ezer négyzetméteres iskolába tudjanak járni a kommandói iskolások és óvodások. Az egyszintes épület küllemében alkalmazkodni fog Kommandó és a környékbeli épületek arculatához. A tényleges munkálatok elkezdése előtt azonban rengeteg engedély beszerzésére van szükség. Terveink szerint májusban neki lehet látni az építkezési munkálatoknak. A megmaradt épületrészt lebontjuk és korszerű, az előírásoknak megfelelő oktatási intézményt létesítünk” - fogalmazott a megbeszélésen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A megyei önkormányzat a költségvetés elfogadása után komoly nagyságú gyorssegélyt fog adni a munkálatokra. Addig is az RMDSZ és az MPP megyei tanácsosai száz-száz lejjel támogatják a felújítást.

Opra Béni Béla iskolaigazgató elmondta, ma mostoha körülmények között újraindult az oktatás a megmaradt épületrészben, ezért sürgősen szükség van az új oktatási intézményre. „Folyamatosan érkeznek az adományok az épület felújítására, amelyért hálásak vagyunk, minden kis összegnek örvendünk. Pár nap alatt, péntekig 300 000 forint, 480 euró és 2800 lej érkezett a számlára.”

A kommandói iskola felújítására továbbra is várják az adományokat, amelyeket a Kommandóért Egyesület alábbi számláin fogadnak:

RON: RO10BTRLRONCRT0288651301
EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301
HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301

(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS