2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Porcsalmi Bálintot nevesítette Kelemen Hunor az ügyvezető elnöki tisztségre

2017. január 19. 16:06, utolsó frissítés: 16:06

Porcsalmi Bálintot nevesítette az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségére Kelemen Hunor szövetségi elnök csütörtökön.

Kelemen Porcsalmit rátermettnek, tapasztaltnak tartja és bízik benne. Elmondta: az Újratervezés koordinátorától azt várja el, hogy segítse annak teljes körű megvalósítását, hogy tovább erősítse az RMDSZ és a romániai magyar közösség kapcsolatát, bátor kiállással képviselje a magyar emberek érdekeit, mindezt egy innovatív, hatékony szervezeti működtetéssel.

„17 éve van a Szövetségben, ezalatt az idő alatt a legkülönfélébb feladatkörökben próbálta ki magát a plakátragasztástól a kormányzati munkáig. Velünk volt nemcsak kampányidőszakban, hanem a szervezeti építkezés vagy éppenséggel a kormányzás esztendeiben is. Bálint ismeri a szervezetet és a szervezet is ismeri őt” – érvelt a Maszol.ro portálnak adott interjújában a nevesített alkalmasságát illetően Kelemen Hunor, aki szerint Porcsalmi minden feladatát a rá jellemző maximalizmussal, nagy szorgalommal és alázattal látja el.„Tapasztalatát tekintve Porcsalmi Bálint nemcsak Erdélyben, a romániai politikai térben tevékenykedett, hanem az elmúlt hat évben jelentős nemzetközi tapasztalatot szerzett tanácsadóként és trénerként is: tucatnyi párttal, politikussal és jelölttel dolgozott Közép-Kelet Európa számos országában, de Afrikában és Ázsiában is. Meggyőződésem, hogy ezt a tapasztalatot, ezt a munkát a szervezetépítésbe, a Szövetség működésébe is átemeli” – tette hozzá.

Kelemen elmondta, 2000-től ismeri Porcsalmi Bálintot, aki kilenc évig közvetlen munkatársa volt: kabinetfőnöke, tanácsadója, a Szövetség kampányainak vezetője is.

Az ügyvezető elnököt a Szövetség elnöke jelöli, majd terjeszti elő a Szövetségi Képviselők Tanácsa elé. Ennek legközelebbi ülése január 28-án, szombaton lesz.

Porcsalmi Bálint

Politikai és kommunikációs tanácsadóként dolgozik – stratégiai tervezéssel, kampányszervezéssel segíti döntéshozók, közszereplők és szervezetek tevékenységét.

Politikai tevékenysége és szakmai karrierje szorosan kötődik az RMDSZ-hez. Az elmúlt tizenhét évben a Szövetség minden kampányában részt vett: szervezőként, koordinátorként, az utóbbi években pedig külső tanácsadóként segítette az önkormányzati, parlamenti, európai parlamenti valamint államelnökjelöltek munkáját. Bálint három évig volt az RMDSZ ügyvezető alelnöke: előbb a szórvány majd az önkormányzati főosztályt vezette. Hat évet Bukarestben dolgozott: Nagy Zsolt informatikai miniszter, majd Kelemen Hunor kulturális miniszter kabinetfőnökeként; 2007-ben távközlési államtitkárnak nevezték ki.

Itthoni munkája mellett nemzetközi tanácsadóként tevékenykedett. Az elmúlt három évben dolgozott az ukrajnai elnökválasztási, a bécsi önkormányzati, valamint a szerbiai parlamenti kampányban; de több ízben szervezett kampányokat és politikai akciókat Bulgáriában, Szlovákiában, Horvátországban, Litvániában, Moldvában és Bosznia-Hercegovinában; aktivistákat és jelölteket készített fel Jordániában, Szomáliában és Mongóliában is.

Hét éve az amerikai International Republican Institute trénereként politikai kommunikáció, szervezetépítés és kampányszervezés témakörben tart nemzetközi előadásokat, képzéseket – közel negyven politikai szervezet vezetőivel, tagjaival dolgozott együtt.

Porcsalmi Bálint 36 éves, Kolozsváron született, Zilahon nőtt fel és ott járt iskolába. Politológusi diplomáját a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen szerezte, szakdolgozatát az előválasztási kampánykommunikációból írta.

Porcsalmit a Twitteren lehet követni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS