2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Madárinfluenzában pusztult el két hattyú Galaţi megyében

2017. január 21. 16:13, utolsó frissítés: 16:13

A laboratóriumi eredmények szerint madárinfluenzában pusztult el két hattyú Galaţi megyében, Iveşti településen - közölte szombaton Vasile Ştefan, az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság helyi kirendeltségének vezetője.


Vasile Ştefan hozzátette, egyelőre nem kaptak olyan értesítést, miszerint házi szárnyas megbetegedett volna. Az igazgató felidézte, hogy január 16-án értesítette az igazgatóságot a területi állatorvos, hogy a Bârlad folyó partján egy beteg, valamint egy már elpusztult hattyút látott. Az laboratóriumi eredmények kimutatták az elpusztult hattyútól vett mintán a madárinfluenza vírust, az élő madárról kiderült, hogy nem ezzel a betegséggel fertőződött meg. Január 18-án azonban újabb hattyútetemet találtak a térségben, és a szombaton elkészült laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy ez az állat is madárinfluenzában pusztult el - magyarázta Vasile Ştefan.

Mindkét döglött madár olyan mocsaras helyen élt, amelyet melegebb vizű patakok táplálnak, így nem fagy be. Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság tíz kilométeres körzetet vett megfigyelés alá. A régió településein háztáji gazdaságokban több ezer, egy közeli baromfitenyészeten pedig 400.000 háziszárnyas él. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS