2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szigorított ellenőrzésekbe kezdenek a bulihelyeken

2017. január 21. 20:52, utolsó frissítés: 20:54

Szigorított ellenőrzéseket rendelt el Carmen Dan belügyminiszter mindazon épületeknél, ahol nagyszámú közönség jelenlétében zajlanak rendezvények - közölte Monica Dajbog belügyi szóvivő.

Dajbog szerint az ellenőrzéseket már szombat este megkezdik azokban az ingatlanokban, ahol olyan események zajlanak, amelyekre nagyszámú közönség gyűl össze.

Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes, regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapokért felelős miniszter ugyankkor kérte az Állami Építészeti Felügyelőséget, hogy indítson a Belügyminisztériummal közös ellenőrzőbizottságokat az ilyen típusú ingatlanok kontrollja érdekében.

Monica Dajbog elmondta, még mindig a Bamboo klubban szombat hajnalban kiütött tűzvész helyszínén tartózkodnak rendőr- és tűzoltócsapatok, egyrészt a tűzfészkek felszámolása, másrészt a tűz okainak megállapítása érdekében.

A Belügyminisztérium által az érintettek rendelkezésére bocsátott telefonszámon több mint százan érdeklődtek a tűzvészkor a klubban tartózkodó személyekről, 15 hívás a nagykövetségekről érkezett - tette hozzá a szóvivő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS