2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs szándékos gyújtogatásra utaló jel a leégett Bamboo klub esetében

2017. január 22. 16:52, utolsó frissítés: 16:52

A Bamboo klubot elpusztító tűz körülményeit kivizsgáló helyszínelők szerint semmiféle nyom nem utal arra, hogy gyújtogatás történt volna.

"A híresztelésekkel ellentétben semmi nem utal a szándékosságra" - jelentette ki a fővárosi rendőrség emberöléseket kivizsgáló osztályának vezetője, Radu Gavriş, aki vasárnap a tűzvész helyszínét vizsgálta meg a Bukaresti Törvényszéki Ügyészség ügyészével, Mihai Prunăval együtt.

Az nyomozó hatáságok ezzel azt a, Cătălin Botezatu divattervezőtől, a klub volt társtulajdonosától származó feltételezést cáfolták, miszerint a szórakozóhelyet szándékosan gyújthatta fel valaki, a klubnak ugyanis "ellenségei" voltak Botezatu szerint.

Cătălin Dancu, a Bamboo tulajdonosainak ügyvédje szintén úgy nyilatkozott vasárnap a fővárosi rendőrségen, hogy a birtokában lévő adatok arra utalnak, hogy a szórakozóhelyet elpusztító tüzet készakarva gyújtották.

Az üggyel kapcsolatos kihallgatások vasárnap és a következő napokban is folynak, az ügyészek a klub vezetőjét is be fogják idézni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS