2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy lezárt helyiségben ütött ki a tűz a Bamboo klub tulajdonosa szerint

2017. január 23. 16:58, utolsó frissítés: 18:08

Joshua Castellano, a hétvégén leégett Bamboo klub tulajdonosa azt nyilatkozta hétfőn, a fővárosi rendőrségről kijövet, hogy a tűz egy olyan helyiségben ütött ki, amelyet megszokott körülmények között lezárva tartanak.

"A tűz egy olyan helyiségben ütött ki, amelyet megszokott körülmények között zárva tartunk, nem működik. Láttam, mert behívtak. Nem értem, hogyan keletkezhetett tűz azon a helyen. Amikor láttam, hogy tűz van, mondtam, hogy ürítsük ki a helyet. Ezután kezdődött meg az evakuálás" - nyilatkozta Joshua Castellano, a Bamboo klub olasz tulajdonosa, miután a szombat esti tűz kapcsán kihallgatták a fővárosi rendőrségen.

Amikor az engedélyekről kérdezték azt válaszolta, hogy az engedélyezés folyamatban volt.

Castellano szerint a klubot egyetlen alkalommal bírságolták meg azért, mert egy pamlagot egy vészkijárat elé helyeztek.

Elmondása szerint a Sürgősségi Felügyelőség (ISU) engedélyei hiányában a lokálnak nem volt biztosítása.

Azzal a váddal kapcsolatban, hogy a klubban folyamatosan cigarettáztak, azt mondta, hogy nehéz ellenőrizni a dohányzást egy olyan helyen, ahol egyszerre akár 1 500 személy is tartózkodik.

"Az alkalmazottak mindig megszólították azt, aki cigarettára gyújtott, mindenhová kitettük a dohányozni tilos táblát, de nehéz ennek érvényt szerezni egy olyan helyiségben, ahol egyszerre 1 500-an vannak. Itt nem a dohányzásról van szó, nem attól gyúlt meg a Bamboo, ne próbáljanak belemagyarázni dolgokat" - mondta a tulajdonos.

Szerinte az 1 200 férőhelyes klubban azon az éjszakán 700-800-an lehettek.

A péntekről szombatra virradóra kiütött tűzben, amelyet hétfőn 12:30-kor nyilvánítottak eloltottnak, teljes egészében leégett a fővárosi szórakozóhely, az épület nagy része beomlott.

A tűz nyomán 44 személy került kórházba, egyikük sem szenvedett égési sérüléseket, hétfőn hárman maradtak még kórházi kezelés alatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS