2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

13 településen zajlik délutáni oktatás Kovászna megyében

2017. január 26. 17:25, utolsó frissítés: 17:25

Kovászna Megye Tanácsa támogatja a megye oktatási intézményeiben zajló Tanórák utáni iskola programot, valamint a megyei önkormányzat tulajdonába kerül a Háromszék Táncstúdió épülete – döntött januári soros ülésén a testület.

Az After school programhoz Kovászna megye pályázatonként 20.000 lejjel járul hozza, ami a pályázati összérték 25 százalékát jelenti, 25 százalékot a résztvevő területi-közigazgatási egységek, a további 50 százalékot pedig a svájci HEKS Alapítvány biztosítja.

„A programot a LAM Alapítvány és a svájci HEKS Alapítvány 2015-ben indította. Később a Diakónia Keresztyén Alapítvány vette át a LAM helyét a programban, amely tavaly szeptembertől 13 településen működött, 312 Kovászna megyei gyerek részvételével. A tapasztalat azt mutatja, hogy nagy szükség van az After school programra Háromszéken, hiszen a gyerekek a tanórák után meleg ebédet kapnak, szakoktató segítségével megtanulják és elvégzik a házi feladatokat, így a nap hátralevő részét szabadon tölthetik és a szülők is mentesülnek a több órás tanítás alól. A délutáni oktatás kapcsán egy nyolcéves gyerek elmondta: 'életembe most ettem először levest és másodikot egyszerre.' Azt hiszem, ez a visszajelzés rámutat arra, hogy ez a program nemcsak oktatási, hanem szociális szempontból is rendkívül fontos. A pályázati kiírás szerint a városok kivételével minden vidéki település pályázhat. A helyi közigazgatási egységekkel és a szülői egyesületekkel partnerségben zajló programot minden oktatási egység maga állítja össze” – fogalmazott Tamás Sándor, megyei tanácselnök. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS