2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halasztással kezdődött Liviu Dragnea pere

2017. január 31. 11:15, utolsó frissítés: 12:00

UPDATE: Február 14-ére halasztotta a bíróság annak a pernek az első tárgyalását, amelyben hivatali visszaélésre való felbujtással vádolják a PSD elnökét.

A halasztás oka, hogy a per vádlottai közül három személynek nincs még ügyvédje. A vádlottak között van Dragnea volt felesége is, Bombonica Prodana, aki nem jelent meg a tárgyaláson, hanem ügyvédjével üzent, hogy szeretné, hogy a hiányában tárgyalnák ügyét.

Az intézménytől távozóban Dragnea kijelentette: ügyiratcsomóját egy hazug nyilatkozatra alapozva állították össze, amely egy olyan személytől származik, aki "gyanús körülmények között" nyilatkozott az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek. "Bárki, aki jóhiszeműen áttanulmányozza azokat a nyilatkozatokat és a tanúvallomásokat, rá fog jönni, hogy koholmányok, tollbamondták őket. Egy hölgyről van szó, aki hamis nyilatkozatot tett, és akit már korábban elítéltek csúszópénz elfogadásáért, és ha jól értettem, még egy másik ügyben is kivizsgálás alatt áll, amellyel kapcsolatban megállapodást kötött. Ez Románia: a feljelentések és lehallgatások országa. Ezek a fő alappillérek, amelyekre a romániai ügyek alapoznak, és amelyek miatt az emberek börtönbe kerülnek" - vélekedett Dragnea. (agerpres)

***

Halasztottak Liviu Dragnea PSD-elnök perének első tárgyalásán, amely kedden kezdődött a legfelső bíróságon.

Dragneát hivatali visszaélésre való felbujtással vádolják, ugyanabban az ügyben, amelyben volt felesége, Bombonica Prodan is vádlott.

A bíróságról való kijövetelekor Dragnea a sajtónak válaszolt nlhány kérdésre is, és kijelentette, Románia "a feljelentések és lehallgatások" hazája, valamint azt is, hogy nincs tudomása arról, hogy a tervezett btk-módosítás nem tartalmazza a hivatali visszaélés dekriminalizálását. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS