2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen

2017. február 01. 09:14, utolsó frissítés: 09:40

Bizalmatlansági indítványt terjeszt be szerdán a kormány ellen a PNL az igazságszolgáltatást érintő, kedden elfogadott tervezetek miatt - nyilatkozta az alakulat ügyvivő elnöke, Raluca Turcan.

"Holnap (szerdán - szerk. megj.) benyújtjuk a bizalmatlansági indítványt. Ennek szövege majdnem elkészült, az aláírásokat összegyűjtöttük" - nyilatkozta kedd este az Agerpres hírügynökségnek Turcan.

Kedd esti ülésén törvénytervezetet fogadott el a kormány bizonyos bűncselekményekért kirótt büntetések, valamint a szabadságvesztéssel járó nevelő jellegű intézkedések közkegyelemben részesítéséről.

"Elfogadtunk egy sor intézkedést, hogy megelőzzük az Emberi Jogok Európai Bíróságának határozatát. Ez ügyben elfogadtuk az egyes büntetéseket és a szabadságvesztéssel járó nevelő jellegű intézkedéseket kegyelembe részesítő törvény tervezetét. Egy másik tervezet módosítja és kiegészíti a büntetés-végrehajtást szabályozó 2013/254-es törvényt" - nyilatkozta Florin Iordache a Victoria-palotában.

Emellett sürgősségi rendelettel módosította a kabinet a Büntető törvénykönyvet és a Büntető perrendtartási törvénykönyvet.

"A sürgősségi kormányrendelet módosítja és kiegészíti a Büntető törvénykönyvet és a Büntető perrendtartási törvénykönyvet. Gyakorlatilag ezzel a rendelettel összhangba hoztuk a Büntető törvénykönyveket az Alkotmánybíróság határozataival, amit vagy a kormánynak, vagy a parlamentnek kellett megtennie" - mondta a tárcavezető. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS