2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea szerint nem lenne indokolt, hogy SRI-vizsgálat induljon külföldi vállalatok ellen a tüntetések miatt

2017. február 06. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Nem lenne indokolt, hogy a SRI vizsgálatot indítson a külföldi vállalatok ellen, az utcai tüntetések miatt - vélekedik Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke.


"Ez nem az én döntésem és nem is az övé. Nem hiszem, hogy a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnökeként nyilatkozott. Nem tudom, mindenféle nyilatkozat napvilágot látott, miután több bank és külföldi multinacionális cég elnökét is látták tüntetni. Nem hiszem, hogy szükség lenne ilyesmire, mert kisebb-nagyobb román cégek vezetői is tiltakoztak. Joguk van erre" - nyilatkozta Dragnea a parlamentben.

A Közpolitikai Intézet a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnökének, Adrian Ţuţuianunak a lemondását követelte, miután az elnök azt nyilatkozta, hogy vizsgálatot kellene indítani a külföldi vállalatok ellen az utcai tüntetések miatt.

A Közpolitikai Intézet szerint a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnökének, Adrian Ţuţuianunak azon kijelentése, hogy kérje a SRI-től, hogy indítson kivizsgálást azon külföldi tőkéjű vállalatok ellen, amelyek arra biztatták alkalmazottaikat, hogy vegyenek részt a büntető törvénykezést módosító rendeletek elleni tüntetésen, nem más, mint "a külföldi tőkéjű vállalatok elleni gyűlöletkeltés". Az intézet közleménye rávilágít, hogy ez a felelőtlen magatartás jelentős károkat okozhat a külföldi partnerekkel kiépített kapcsolatokban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS