2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az ALDE és a PSD mostanra rögzítette a kormánykoalíció működési szabályzatát

2017. február 06. 17:48, utolsó frissítés: 17:48

A kormánykoalíció működési szabályzatát rögzítő dokumentumot írt alá hétfőn a PSD és az ALDE.


Az ALDE társelnöke, Daniel Constantin hangsúlyozta, pártbeli kollégáival együtt régóta szükségét érzik egy olyan dokumentumnak, amely pontosan rögzíti, "kik alkotják a kormánykoalíciót, ez hogyan ülésezik, hogyan hozzák a döntéseket, kik írják alá a jegyzőkönyveket". Constantin szerint nincsenek nézeteltérések a koalíción belül, nem ez indokolja a szabályzat elfogadását, régóta tárgyalnak erről, de csak most sikerült gyakorlatba ültetni.

Arra a kérdésre, hogy a szabályzat értelmében a kormányfőnek jogában áll-e meneszteni egy minisztert a koalíció jóváhagyása nélkül, az ALDE társelnöke azt mondta, vannak előjogai a miniszterelnöknek, ez idáig azonban nem fordult elő, hogy a koalícióval való előzetes egyeztetés nélkül döntött volna valamilyen kérdésben.

Constantin szerint a szabályzattal a koalíciót alkotó alakulatok másik két vezetője, Liviu Dragnea és Călin Popescu Tăriceanu is egyetért.

"Szerintem nagyon jó, hogy van egy ilyen szabályzatunk. A kommunikáción mindig lehet javítani, így van ez nálunk is, a PSD-n belül is, és az állampolgárokkal való kapcsolattartás tekintetében is ez érvényes" - tette hozzá Constantin. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS