2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Brassóban és Nagyszebenben is folytatódnak a tüntetések

2017. február 08. 20:36, utolsó frissítés: 20:36

Ismét tüntetők gyűltek össze Bukarestben, valamint az ország több nagyvárosában. A tiltakozók a kormány lemondását követelik.


Bukarestben a Victoria-palota előtt "Tolvajok és hazugok, menjetek a kormányból", "Mi hidegben, tolvajok a hűvösre" feliratú táblákat tartanak a kezükben a tiltakozók. A tüntetők hóembert is készítettek, amelyre plakátot erősítettek, #Rezist Day 9 felirattal.

Brassóban a prefektúra előtt körülbelül száz ember tüntetett este fél 8 körül, hidegben és havazásban. A tiltakozók elmondták, hogy a Grindeanu-kabinet, valamint Liviu Dragnea PSD-elnök lemondását akarják. "Lemondani", "Tolvajok!", "Nem lopást akarunk, hanem demokráciát", "Demokráciában a tolvajok a börtönben ülnek" -kiabálják.

Kolozsváron szerdán 19 óráig kétszáz ember gyűlt össze a főtéren, PSD-ellenes és kormányellenes jelszavakat skandálva, román nemzeti zászlókat lobogtatva.

Nagyszebenben a kormány ellen tüntetők száma 19 óra körül meghaladta a százat. A városháza február 15-éig minden estére engedélyezte a tiltakozó megmozdulások szervezését. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS