2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tizenkettedik napja tüntetnek a kormány ellene országszerte

2017. február 11. 20:18, utolsó frissítés: 20:18

Szombat este mintegy 500 ember gyűlt össze Bukarestben a kormánypalota előtt, hogy a kormány ellen tiltakozzon és annak lemondását követelje. Ez a kormányellenes tüntetések tizenkettedik napja - írja az Agerpres hírügynökség.

A tiltakozók zászlókat lengetnek és olyan feliratokat tartanak a magasba, mint: "Tiszta országért harcolunk", "Az igazságtalanság egyesít minket", "Egyetlen megoldás: saját forradalom", "Börtönbe a tolvajokkal, nem a kormányba".

A tüntetők azt kiabálják, hogy: "Mondjanak le", "Nem megyünk el","Kitartok".

A Digi 24 tudósítása szerint nagyjából 500 ember lehet kint Nagyszebenben, Brassóban és Temesváron is. Kolozsváron és Konstancán 200 körülbelül ember tüntethet szerintük, míg Nagyváradon és Medgyesen nagyjából 50 ember ment ki az utcára. A Digi 24 különben Bukarestbe valamivel többet saccol, mint az Agerpres. Azt írják nagyjából 700 ember lehet a Viktória-palota előtti téren. Külföldről Ausztriából és Dániából jelentettek pár tucat személy részvételével demonstrációt.

Közben szombaton maratoni futást is szerveztek a demokráciáért kormány épülete körül és az Aviatorilor-Kiseleff sugárutakon, azon 25 személy vett részt piros-sárga-kék zászlóval a hátán.

Eközben körülbelül 300 személy tüntet a Cotroceni-palota előtt, Klaus Johannis államelnök lemondását követelve. Hetedik napja zajlik a tiltakozás a Cotroceni-palota előtt.

Az emberek azt skandálják, hogy "Mondjon le", "Felfüggesztés" és "Bukarestiek, gyertek a Cotrocenihez!".

A tiltakozók tábláin többek között ilyen feliratok állnak: "Iohannis - mondjál le", "Balszerencsét hozol az országnak. Menj el", "Klaus mikor mondasz le az immunitásról?" (agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS