2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elszállították a Giurgiuban talált második világháborús bombát

2017. február 13. 17:27, utolsó frissítés: 17:27

Elszállították a hétfő reggel, Giurgiu kikötőjének közelében talált, 250 kilogrammos második világháborús légibombát. A robbanószerkezetet a Bălănoaia melletti lőtérre szállítják, hogy ellenőrzött körülmények között hatástalanítsák - írja a Giurgiu megyei sürgősségi felügyelet közleményében.


A környékről kilakoltatott emberek visszatérhetnek lakásaikba.

A sürgősségi felügyelet különleges egysége nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A méretes bombát biztonságba helyezték. Az akció során a tűzoltók, a mentőszolgálat, a rendőrség és a csendőrség emberei biztosították a helyszínt.

Sáncásás közben egy nagyméretű bombát találtak hétfő reggel egy építőtelep munkásai. A helyszínre kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy egy körülbelül 250 kilogrammos, második világháborús légibombáról van szó. A bomba elszállításához a sürgősségi felügyelet különleges egységét hívták segítségül, amely egy ekkora bomba elszállításához szükséges felszereléssel rendelkezik.

A környékről mintegy ezer embert menekítettek ki, ötszáz személyt az építőtelepről és ötszáz lakost a másfél kilométerre található ANL-s tömbházakból.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS