2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Beidézte a DNA Temesvár polgármesterét

2017. február 17. 11:08, utolsó frissítés: 13:20

UPDATE: Források szerint szerint 1995 és 2005 között a temesvári önkormányzat alkalmazottjai az 1995/112-es törvény előírásainak megszegésével, törvénytelenül értékesítettek 968 egykor államosított házat Temesvár régi központjában, több mint 40 millió eurós kárt okozva ezáltal az államnak.

Az ingatlanokat állítólag alacsony áron vásárolták fel befolyásos helybéli személyek, noha a törvény értelmében azok lettek volna a jogszabály kedvezményezettjei, akiktől önkényesen elkobozták az ingatlanokat. (agerpres)

UPDATE: Gyanúsítottként hallgattak ki egy korrupciós ügyben - nyilatkozta Nicolae Robu pénteken, a DNA bukaresti ügyosztályáról való távozásakor.

"Gyanúsított vagyok, mint mindenki ebben az ügyben. Azért vagyok gyanúsított, mert aláírtam bizonyos adásvételi szerződéseket, amelyeket a törvényes előírások megszegésével állítottak össze, de nem én, hanem mások" - magyarázta Robu, hozzátéve, hogy ártatlannak vallja magát az ügyben. (agerpres)

UPDATE: 968 törvénytelenül visszaszolgáltatott temesvári lakás ügyében vizsgálódik a DNA - nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek ügyészségi források.

Az államnak okozott kárt több mint 40 millió euróra becsülik

Ugyanezen források szerint gyanúsítottként idézték be az ügyben Nicolae Robu temesvári polgármestert. (agerpres)

Beidézték pénteken az Országos Korrupcióellenes Ügyészségre (DNA) Temesvár polgármesterét. Nicolae Robut egy korrupciós ügyben hallgatják ki.

A DNA bukaresti ügyosztályára való érkezésekor az elöljáró azt nyilatkozta, nem tudja, milyen ügyben kapott idézést.

"Nem tudok semmit. Telefonon idéztek be. De nem izgulok, mert nincs közöm korrupcióval vagy befolyással való üzérkedéssel kapcsolatos ügyekhez" - fogalmazott Nicolae Robu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS