2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének póttagja lett Benkő Erika

2017. február 17. 15:48, utolsó frissítés: 15:48

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének póttagja lett Benkő Erika - közölte az RMDSZ.

A póttag feladata, hogy a Közgyűlés bizottsági munkáiban részt vegyen, segítse az állandó tag, jelen esetben Korodi Attila munkáját.

„Nagyon örülök ennek a nevesítésnek, mert azt gondolom, hogy az Európa Tanács az egyik olyan nemzetközi intézmény, ahol érdemben lehet foglalkozni a kisebbségi ügyekkel, és Korodi Attilával közösen a továbbiakban lesz lehetőségünk e téren a közösségünk érdekében dolgozni” — jelentett ki Benkő.

A képviselő az Európai Ügyek Bizottságának alelnökeként több külföldi, uniós, politikai témájú, illetve tematikus szakmai rendezvényen vett részt az elmúlt időszakban. Ilyen volt a máltai COSAC, az uniós tagállamok Európai ügyek bizottsági elnökeinek a találkozója, ahol a küldöttek hangsúlyosan foglalkoztak az uniós biztonságpolitikával. Továbbá részt vett a Brüsszeli parlamenti hét elnevezésű interparlamentáris műhelyen, ahol elsősorban gazdasági kérdéseket vitattak meg.

Benkő Erika ugyancsak az uniós ügyek bizottságának a képviseletében február végén újból Brüsszelbe látogat, ezúttal az Állampolgári jogok, bel- és igazságügyi (LIBE EP) Bizottságának a munkálataiba nyer betekintést, ahol elsősorban a menekültekkel kapcsolatos kérdésekről lesz szó. (közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS